dfc world

Poziv mladima za učešće na Erasmus+ projektu “Education is OURS!”

|

|

Pozivamo mlade da učestvuju na Erasmus+ projektu “Education is OURS!”

Ukoliko:

 • Imaš 20 do 30 godina i studiraš ili si završio/la fakultet i planiraš karijeru u formalnom obrazovanju, u Srbiji, ili si već zaposlen/a u školi?
 • Imaš želju da svojim budućim đacima ponudiš obrazovni pristup koji odgovara 21. veku, ali se ne osećaš dovoljno spremnim/om i pored fakulteta?
 • Zainteresovan/a si da se pripremiš za svoj budući posao tako što ćeš unaprediti svoje veštine da postaneš edukator/ka 21. vek?
 • Spreman/na si da motivišeš i oformiš grupu mladih učenika u školi, sa kojom ćeš  testirati i praktikovati Design for Change metodologiju?
 1. Razvijaš veštine 21. veka (kreativnost, komunikacija, rešavanje problema, empatija, itd.) koje su potrebne edukatorima koji vide njihovu ulogu kao fasilitatora procesa učenja (nisu samo jednosmerni prenosioci znanja);
 2. Stičeš znanje i praksu nagrađivane obrazovne metodologije Design for Change (www.dfcsrbija.org) kroz zanimljive i interaktivne radionice.
 3. Dobijaš sertifikat da možeš da vodiš DFC radionice sa decom;
 4. Radiš u timu mladih istomišljenika koji žele da promene obrazovanje pristupom usmerenim na učenike i na taj način postaješ deo globalnog pokreta Design for Change (www.dfcworld.org).
 5.  Mogućnost da testiraš svoje znanje i DFC metodologiju u rešavanju gorućih problema mladih u školama, tako što ćeš raditi sa učenicima u školi po izboru.

Obuka će se održati u Beogradu u dva modula.

 • Prvi modul  od 08. do 12. decembra 2023. godine
 • Drugi modul od 15. februara u 10h do 18. februara 2024 . godine u 20h.

Implementacija u školama biće od završetka obuke do kraja školske godine.

Svi troškovi (obuke, smeštaja, ishrane, putovanja) će biti pokriveni od strane Erasmus+ programa.

Projekat sprovode partnerske organizacije VEGA Omladinski Centar, Udruženje Studenata Pedagogije FREIRE i Produkcija ALUMNIJA Filološkog Fakulteta.

education is ours

Prijava se vrši popunjavanjem formulara najkasnije do 01.12.2023. godine.

Formular za prijavu

Za dodatne informacije kontakirajte nas na mejl: dfcsrbija@gmail.com

«
»