dfc world

Dizajn za promene: Osnaživanje nove generacije sa Kiran Bir Sethi

|

|

Poziv na Stručni skup

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Stručni skup “Dizajn za promene, osnaživanje nove generacije sa Kiran Bir Sethi” (Design for Change Empowering the Next Generation with Kiran Bir Sethi), koji će se održati 21. maja od 13:00 do 18:30 časova u Dom kulture “Studenstki grad Bulevar Zorana Đinđića 179, na Novom Beogradu. Ovaj stručni skup se organizuje u sklopu Erasmus+ projekta Empowering Youth Through Design Thinking i akreditovan je od strane ZUOV.

Na ovom događaju imaćemo priliku da čujemo iskustva učenika/ca i prosvetnih radnika/ca iz cele Srbije, kao i da diskutujemo o mogućnostima osnaživanja mladih da postanu aktivni građani u obrazovnom sistemu. Prosvetni/e radnici/e koji/e nisu do sada imali priliku da se upoznaju sa Design for Change (DFC) metodologijom imaće priliku da učestvuju i u interaktivnoj radionici gde će imati priliku da osete jednostavnost i moćnosti DFC metodologije.

Posebno želimo da istaknemo da smo ponosni i veoma srećni što će nam kao gošća na događaju prisustvovati Kiran Bir Sethi, osnivačica Design for Change pokreta koji je prisutan u više od 70 zemalja širom sveta.

O Kiran Bir Sethi

Kiran Bir Sethi je dizajnerka iz Indije, svetski priznata edukatorka, reformatorka obrazovanja i socijalna preduzetnica. Tokom godina su Kiran, njenа škola Riverside i Design for Change osvojili mnoga priznanja i nagrade, od kojih su neka od najnovijih: Riverside osvaja Nagradu za Najbolju Školu na Svetu za Inovacije, HundrEd.org bira Design for Change u Dvoranu Slavnih, Earth Prize, Rockefellerova Inovaciona Nagrada, Lego Remagine Nagrada, Lexus nagrada, bila je nominovana kao Top 10 Global Teacher i osvojila Nagradu za Svetlost Slobode (Light of Freedom Award).

Njeno izuzetno iskustvo u osnaživanju dece i mladih kroz obrazovanje da “budu dobro i čine dobro” predstavlja izuzetnu inspiraciju i verujemo da će svi prisutni biti očarani i motivisani njenom moćnom prisutnošću.

DFC metodologija je jednostavna metodologija koju mogu lako koristiti nastavnici/ce građanskog vaspitanja, odeljenske starešine i učitelji/ce ili bilo koji drugi motivisani nastavnici/ce, kako će nam iskustva koja će biti podeljena iz srpske stvarnosti pokazati. Ipak, istovremeno je i moćan alat za vođenje škole holističkim pristupom koji rezultira srećnim, osnaženim i motivisanim učenicima i osobljem (kao što će nam Kiranino iskustvo pokazati).

O događaju

Događaj je otvoren za sve predstavnike/ce važnih institucija povezanih sa obrazovno-vaspitnim sistemom, prosvetne radnike/ce, nastavnike/nastavnice osnovnih i srednjih škola, direktore/direktorke, psihologe/psihološkinje, pedagoge/pedagoginje, omladinske radnike/ce, predstavnike/predstavnice nevladinih organizacija i sve ostale koji su zainteresovani za budućnost obrazovanja i vaspitanja.

Napominjemo da će se događaj održati na srpskom jeziku, dok će Kiran govoriti na engleskom jeziku (ali će biti obezbeđen prevod za one kojima je neophodan).

Troškovi putovanja će biti refundirani na sledeći način:

  • Troškovi goriva (8 litara na 100 km) za dve ili više osoba koji dolaze istim automobilom (uz račun za gorivo kao dokaz),
  • Individualne autobuske ili železničke karte za učesnike koji dolaze iz mesta udaljenih 50 km ili više od Beograda (uz autobusku ili voznu kartu kao dokaz).

Radujemo se Vašem učešću na ovom stručnom skupu!

Molimo vas da potvrdite Vaše prisustvo kroz formular za prijavu, najkasnije do 18. maja 2024. godine, kako bismo mogli da organizujemo događaj na najbolji mogući način.

Formular za prijavu
«
»