dfc world

Izbor predstavnika za “Be the Change” konferenciju

|

|

Od 18. do 21. novembra biće održana “Be The Change” konferencija koja ima za cilj da spoji mlade superheroje iz celog sveta na svega dva mesta – u Montevideu u Urugvaju i Kuala Lumpuru u Maleziji.
Ove godine, tema događaja je Happy People, Happy planet: Designing a better future together. Učesnici događaja, okupljeni oko iste ideje stvaranja bolje budućnosti, kroz aktivnosti će moći da iskuse iz prve ruke moć reči JA MOGU i MI MOŽEMO (I can! We can!)!

DFC Srbija predstaviće jedan dečiji projekat u Kuala Lumpuru, a treba nam vaša pomoć da izaberemo koji!
Na školskom izazovu 2022. učestovalo je šest projekata, od kojih su dva odrađena od strane dece predškolskog uzrasta iz Sremske Mitrovice.
Ostala četiri projekta su odrađena od strane dece osnovnih škola iz Sremske Mitrovice, Prokuplja, Bečeja i Aranđelovca.

Mi verujemo da svaki projekat vredi da se predstavi u javnosti, ali nažalost moramo da izaberemo samo jedan. Kako je četvrti korak DFC metodologije korak PODELI, želeli bismo da podelimo sve njihove priče sa što više ljudi i da damo priliku gledaocima da izaberu koji projekat bi voleli da predstavi Srbiju na globalnom događaju!
Pogledajte svaki video i glasajte za projekat koji vam se najviše dopada klikom na tekst ispod snimka. Glasanje će trajati od petka 23.09.2022 do petka 30.09.2022 u 23:59.
Hvala na učešću!

Pogledajte video i glasajte za projekat koji vam se najviše dopada

Zaštiti životinjeO.Š. “Jovan Jovanović Zmaj”
Sremska Mitrovica

Učenici odlučili su se da probaju da edukuju okolinu o zastiti životinja. Nakon razgovora sa starijima i veterinarom, došli su na ideju da sa edukacijom o tome kako postupiti i kome prijaviti zlostavljanje životinja treba početi na što ranijem uzrastu te su napravili prezentacije za niža odeljenja naše škole. Naprvljena je i Instagram stranica kao i posteri koji skreću pažnju sugraćanima da zlostavljanje treba prijaviti i/ ili sprečiti.
0
glas

dan bezvezeO.Š. “milić rakić mirko”
prokuplje

Kako u današnje vreme deca, mladi, pa i odrasli provode sve više vremena na internetu želeli smo da ukažemo na taj problem i ponudimo moguća rešenja za isti. Na radionici koju smo realizovali u školi upoznali smo se sa bezbednim korišćenjem interneta, a kasnije formirali i pravila za korišćenje istog. Korišćenjem digitalnih sadržaja u programu Canva, napravili smo poster koji smo postavili na vidnom mestu u učionici i flajere koje smo podelili u zajednici.
0
glas

TiPiDi – Tim za prevenciju diskriminacijeO.Š. “Zdravko Gložanski”
Bečej

Učili smo o diskriminaciji, o pravima, interkulturalnosti i u fazi Zamisli smo planirali, a u fazi Uradi realizovali pregršt aktivnosti: npr. radionice TiPiDi – tim dece za prevenciju diskriminacije, međupredmetna tema u 8. razredu iz 9 predmeta, rap sekcija sa pesmom, a najvažnija je Živa biblioteka sa 13 živih knjiga, 124 čitaoca sa 277 čitanja za 3 sata, kojom smo promovisali ljudska prava, inkluziju i toleranciju u celom Bečeju!
0
glas

bezbednost na putu pored školeO.Š. “Prvi srpski ustanak”
Aranđelovac

Problem bezbednosti na putu pored škole. Intervijuisali su meštane – problem se tiče svih. Pokušali da odgovore na pitanje “kako možemo drugačije da obeležimo ulicu”. Pravili prototip saobraćajnih znakova. Obratili se policijskoj stanici u Aranđelovcu, realizovali zajedničku aktivnost policije i učenika. Delili vozačima flajere, koje su sami osmislili i zamolili ih da voze opreznije. Ativnost prikazale Radio-televizije “Šumadija” i “Sunce”.
0
glas
«
»