dfc world

“Be the Change” omladinska razmena

be the change

SR | EN

Be The Change je omladinska razmena koja je održana od 30.9.23 do 8.10.23 u Bečeju i Beogradu.

Ovaj projekat okupio je 56 mladih iz Srbije, Irske, Španije, Rumunije, Izraela i Poljske i finansiran je od strane Erasmus+ Programa. Mladi učesnici (od 13 do 18 godina) imali su priliku da razmene dosadašnja iskustva o aktivnom učestvovanju u svojim lokalnim zajednicama ali i da steknu značajno interkulturno i edukativno iskustvo kroz zajednički kreativni i angažovani rad.

U toku razmene, učesnici su kroz radionice fokusirane na medijsku pismenost, video produkciju i nove medije pozvani da zajedno promišljaju i kreativno rešavaju probleme sa kojima se svakodnevno susreću u svojim lokalnim zajednicama. U njihovom radu, posebno je do izražaja došla medijska pismenost i interkulturalna edukacija, vrednosti koju su posebno istakli u video produkciji koju su učesnici sami realizovali tokom razmene.

How the participants experienced the Be The Change youth exchange

Rezultate ovog projekta prikazali su na DFC svečanosti “Be The Change” koja je održana 6. oktobra u Beogradu. Tokom ove svečanosti u kojoj je učestvovalo više od 200 mladih iz Srbije, kroz prezentaciju video materijala, edukativne igre, pokret i muziku, težili su da motivišu i informišu svoje vršnjake, njihove nastavnike i roditelje kako da kroz Design for Change metodologiju ostvare trajne pozitivne promene u svojim zajednicama. Događaj je organizovan na engleskom jeziku, a vodili su ga učenici O.Š. “Zdravko Gložanski” iz Bečeja.

Be the Change razmena mladih u Srbiji 2023

Prenosimo vam delić predivne atmosfere tokom realizacije ovog projekta i koristimo ovu priliku da se posebno zahvalimo našim partnerima

  • DFC Spain, Spain
  • Fondatia Romanian Angel Appeal, Romania
  • Public primary school Cogito, Poland
  • Ruach Tova, Israel
  • Youth Social Innovators, Ireland

Projekat je finansiran od strane Erasmus + program.